Kocaeli Tabip Odası

COVID-19 Sempozyumu 17 Ekim 2020 "ONLİNE SEMPOZYUM"

title


SEMPOZYUM İLE İLGİLİ AYRINTILI BİLGİYE AŞAĞIDAKİ LİNKTEN ULAŞABİLİRSİNİZ.

https://www.covid-19sempozyumu.com/


Sevgili Meslektaşlarımız

2019 Aralık sonu Çin’in Wuhan şehrinde başlayan yeni SARS CoV-2 infeksiyonu, COVID-19 hastalığına sebep olarak; 2020’de bütün dünyaya yayıldı ve pandemiye yol açtı. Türkiye’de ilk vaka 11 Mart 2020’de bildirildi. Klinik seyrinde ateş, solunum yolu infeksiyon bulguları ile başlayıp; hafif öksürükten pnömoniye ve çoklu organ yetmezliğine kadar gidebilmekte ve %2-4 ölüm oranları gösterebilmektedir.

Hakkında şimdiden başlangıçtan bugüne kadarki sürede PubMed’de 41000 yayın çıktı ve çıkmaya devam etmektedir. Dünyanın hiç görmediği hızda aşı üretilmeye çalışılırken; virus halen birçok bilinmezliğini de korumaktadır. Yayılma hızını değiştirmeden dünyanın heryerini etkilemeye devam ederken, hayatımızda yeni normaller belirlemek zorunluluğu oluşturmuştur.

Yeni bir 2020-2021 sezonu gelirken, Üniversitemizde pandemi deneyimlerimizi paylaşmak, bilgi alışverişinde bulunmak, son yayınları gözden geçirmek, ayrıca kronik viral infeksiyon yapan HIV, hepatit B virusu ve hepatit C virusu gibi diğer viruslarla ile etkileşimini tartışmak amacıyla 17 Ekim 2020 Cumartesi günboyu biraraya gelmeyi ve önümüzdeki günleri konuşmayı planlıyoruz.

Katılımınızı ve değerli deneyimlerinizi paylaşmanızı bekliyoruz.

Sağlıklı günlere kavuşmak dileğiyle

Prof. Dr. Sıla AKHAN
Sempozyum Başkanı
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi
İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji AD




Yukarı